১৬ তম শিক্ষক নিবন্ধন পরীক্ষার প্রশ্নের ইংরেজি অংশের সমাধান স্কুল পর্যায়

১৬ তম শিক্ষক নিবন্ধন পরীক্ষার প্রশ্নের ইংরেজি অংশের সমাধান স্কুল পর্যায়

1.He tried his best (negative)
Ans. He left no stone unturned
2.She was used to…….. the poor.
Ans. helping
3.which is the noun form of the word 'brief'?
Ans. brevity
4.It was high time we………..our habits
Ans.had Changed
5.Curd Is made….. milk.
Ans.from
6.The Headmaster and the President of the School……… in the last meeting.
Ans.Were
7.If he….. a human being, he would not have done this.
Ans.had been
8.The antonym of the word' benign'is——–
Ans.malignant
9.Do not……. what you can do today.
Ans.Put off
10.They tell a tale about a tail.The word tale is…
Ans.Noun
11.Move or die (Simple)
In case of your failure to move you will will die
12.Which one is correct?
Mischievous
13.The opposite word of 'Sluggish'?
Animated
14.I saw him playing(passive)
He was seen to play by me
15.Bootleg means
Smuggle
16.While I (play) in the field,I saw a dead cow.
Was playing
17.But for your help….
I would have failed
18.correct sentence
He was hanged for murder
19.I went there to to seek a job(compound)
Ans.I went there and sought a job.
20. What is the opposite of 'abduct'?
Ans.Restore
21.The father with his seven daughters. ……left the house.
Ans.has
22.She has no test (taste)….. music.
Ans.in
23…কর্তৃপক্ষ তাকে তিরস্কার করল।
Ans.The authority took him to task.
24.সে নদীর কাছ এক কুটিরে বাস করে।
Ans.He lived in a hut close to the river
25.Instead of " confirm", We can say…..
Ans.Bear আউট